donderdag, januari 07, 2016

Para + een favoriet

Gisteren een bel van een collega liefhebber die duidelijk beschreef dat hij Paratyphus op het hok had. Kweek was gewoon goed gestart met een vlotte koppeling en dito leg maar een hangende vleugel, een manke poot en nog wat van die ongein maakte de conclusie klip en klaar.
Vandaag zou deze melker naar Breda gaan voor advies.

Bloedlink die ziekte. Volgens mij de meest gevreesde nachtmerrie. Mijns inziens overigens goed te tacklen. Vaker over geblogd. Meerdere wegen naar Rome maar naar Rome is wel een must. Ik bedoel dan vooral dat niks doen geen optie is wat mij beteft, preventief of curatief.


Gelukkig geen ijzel zoals in Noordelijk Nederland maar vandaag is het hier wel zeiknat. Luchtvochtigheid van heb ik jou daar helpt niet als de duiven toch al niet optimaal zijn. Een scherp mes is must. Het zou het eerste geschenk moeten zijn voor elk nieuw lid...
Figuurlijk dan hè, maar druk toch aub iedereen op 't hart dat er ENORM scherp moet worden geselecteerd.  Betreffende melker zei me bijvoorbeeld dat één van de paratyphus duiven er eigenlijk al sinds het najaar niet lekker bij zat. Tsja...

Op Toppigeons gingen de Saarloos duiven voor flinke bedragen. Trouwens sowieso zie ik dat er veel geboden wordt. Zo ook voor veel ander materiaal! Ik kijk nu en dan en bood of kocht zelden. Ik geef het elders aan uit. Als je zo die verkoopsites bekijkt, ga je bijna denken dat jezelf iets niet goed doet als je weinig geld uitgeeft aan nieuwe aanschaf. Kijk, je moet wel blijven bijhalen om de selectie op toenemende kwaliteit te doen maar voor velen zijn grote bedragen voor nieuwe aanschaf in onze hobbymatige sport niet weggelegd, is het wel?

Las nog een mooie reportage van Ad van Gils over Jelle Jellema - gepubliceerd op Toppigeons.nl. In vraag- en antwoordvorm geschreven. Ik lees altijd graag tussen de regels door. Vakman die Jelle.


Op de foto een favoriet voor komende seizoenen. (rechtstr.Bert Saarloos, foto van afgelopen najaar).