donderdag, mei 26, 2016

KBDB last af voor zondag + gaat afd. 5 alweer oostenlijker lossen ?

Bovenstaande staat te lezen op Pipa en Pitts. Kennelijk was er afgelopen zondag sprake van slecht verlopen vluchten en reageren ze nu door andere maatregelen te treffen. Zaterdag lijkt het nog te kunnen als het niet slechter is dan ze nu denken. Het westen is nog het schoonst v.w.b. de atmosferische storingen, buien of wat ook.

"Fingers Crossed" zoals dat heet en of gewoon vertrouwen op een goede afloop!

Bij mij gaan ze mee, en ik hoop op geluk wat betreft die weersperikelen. Ze zijn niet in forme maar met een weekje rust en voldoende vetten in het voer moeten ze gewoon naar huis kunnen komen. De algehele conditie geef ik een 7 1/2. Fysiek zijn ze zodanig sterk dat de 500+ km het euvel niet zou moeten zijn. Onderweg rare omstandigheden? Veel leermomenten!


Op internet gaat al een bericht de ronde, notabene door een bestuurslid geschreven, dat afdeling 5 wellicht weer oostelijker gaat lossen vanwege... de oostenwind.
Het is toch potsierlijk hoe dit allemaal gaat.



WAAR NAMEN WE DE BESLISSING DAT AFDELING 5 BIJ VOORSPELDE OOSTENWIND MAAR GAAT VERANDEREN VAN LOSPLAATS, OOSTENLIJKER??

Die tests met gps-chipringen lieten laatst zien dat bij oostenwind, Friese duiven westelijk vlogen... test dat aub nog eens met een westenwind. Ik ben er zeker van dat dan veel duiven oostelijker vliegen. Maar laat het nu 2/3 van het aantal keren westelijk waaien. Is het oostenwind, dan zouden we gaan rijden naar oostelijker losplaatsen. Wie legt dan uit waarom we bij westenwinden niet westelijker gaan lossen??
Plus, toon dan het effect aan aub dat dit oostelijker gaan lossen VOOR IEDEREEN beter is...

Ooh ja, tot slot... In Belgiƫ wordt notabene op zaterdag her en der een westelijke wind voorzien!

Ik kan er met m'n pet niet bij.