vrijdag, januari 06, 2017

Wat is dat toch?

BELACHELIJK is het. Duiven gecontroleerd op verboden stoffen, gevonden maar de liefhebbers vrijgesproken.
Sluw als hun juristen waren zochten ze natuurlijk naar eventuele bronnen van die stoffen waarmee de duiven in aanraking konden zijn gekomen. Onderweg of bijvoorbeeld omdat de bron vervuild was. Matador was naar zeggen zo’n bron. In hun voer kwam immers een procentje maanzaad voor, dat was niet uit te sluiten. Tsjakka, houdbaarheid van de handhaving van het Belgische dopingreglement onderuit.

Kon de KBDB en ook onze NPO dat niet voorzien?
Kom op hee.
Ik ken de inns and outs verder niet zo maar tussen regels door lees ik dat er grote mannen zijn “gepakt” die de KBDB kennelijk sommen geld geven en de boel gaat in de doofpot… neeeeeeeeee toch , hoe kan dat dan?????? Pipa (althans PEC, dat is de naam waarmee ze aan vluchten deelnemen zit erbij en nog enkele zeer bekende namen… amai). En denken wij kaaskoppen dat er geen connecties zijn tussen die Belgische boys en hun Nederlandse vrinden? Enkele zijn met forse regelmaat in allerlei media samen op kiekjes te bewonderen.


Ik hoop zo dat het allemaal niet waar is!


“Onze eigen Kees Droog” smeerde ze in met Voltaren. Een ontstekingsremmer voor zijn eigen knieën.
Dat de stront van ingesmeerde duiven in het hok lag en dat de meegenomen stront niet persé van zijn nationale winnaar was, zegt 2 dingen: Hij doet dus iets met Voltaren bij zijn duiven (Kom op Kees, van je knieën aan de vloer van je duivenkot, komt dat allemaal niet 1-2-3 of hoe dik smeer je het eigenlijk?). als 2e zegt het iets over onze controleurs: ook geen mannen die het zeer nauw nemen. De afname is nog als eens niet conform het boekje.

Zo werd een man in Breda al ruim tevoren gebeld dat de controleurs kwamen. Veel ruimer van te voren dan volgens de regels. Daarnaast ook een controleur die niet van onbesproken gedrag was… Ik begrijp het allemaal niet meer. Wat ik wel weet is dat het rammelt!
“Hoor je veel, dan hoor je ook veel leugens” is mij altijd geleerd. Veel zal wel tegen te spreken zijn en de waarheid in het midden. IS ER ECHTER 1 MELKER IN DE LAGE LANDEN DIE VAN MENING IS DAT HET ALLEMAAL ZUIVER GEBEURT? LAAT HEM OPSTAAN EN SPREKEN…


Komkom.be is welhaast het roddelcircuit van Belgie maar gretig gelezen door menigeen. Verder weten velen er meer van en zwijgen velen als het graf.
Moeten we ons niet bezighouden met echte duivendingen? De commercie en broodwinning door duiven heeft denk ik veel kapotgemaakt. Gelukkig winnen zuiver gehouden duiven nog met regelmaat prijsvluchten, daar ben ik van overtuigd! Zo oud als de sport is proberen mensen ze iets te geven dat ze harder laat gaan, vaker te spelen of wat dan ook. Vaak mislukt maar ooh zo vaak wel degelijk iets geprobeerd, verboden of niet!

Jammer, we hebben veel oneerlijkheid in onze sport.
Dat er enkelen de brui aan geven en hun lidmaatschap opzeggen bij de KBDB, snap ik wel. Het is ook wel weer een zwaktebod want wat is er mooier dan duiven spelen?