maandag, april 24, 2017

De slag gemist

Zoals in honkbal iemand een slag kan missen, was dat ook hier zaterdag het geval. Late losing vanwege matig weer ter plaatse en wat gaten in het verloop, althans her en der. Zeer goede voorbeelden waren er ook gewoon dus ik concludeer: de mijne hebben de slag gemist.
Afgeslagen om 19 uur, laatste was er 19:14 dus niet heel erg maar door de weersomstandigheden (?) ging het minder vlot dan je kan verwachten bij -laten we zeggen - duivenweer.


Plaisier en Co weer de 1e, net als vorige week. Wil je goede duivinnen, klop eens bij hen aan. Die heeft er tussen zitten die zijn zo nijdig, de laten geen doffer toe op hun plekje maar tuigen die gerust helemaal af!


Senior pakte weer de eerste in diens samenspel. Andere duif, die van vorige week zat nu 6e. Deze keer was het een doffer van Robert Saalmink. Dus duiven uit de Hoekse Waard al 2x aan kop in Samenspel 6 van afdeling Zeeland '96.


Niet zo gek ook als ik zo vrij mag zijn. In de Hoekse Waard tot op heden elke week zo'n 5000! duiven. wellicht 1500 fondduiven maar toch behoorlijk wat dieren die voor Vitesse of Midfondduiven doorgaan en dus naar de 1e dingen. Haal je ze daarvan bij, dan haal je dus duiven bij die in een sterkere competitie spelen. Moeliker haalde de kwaliteitsimpuls ook al in de Hoekse Waard. Meer uitleg nodig??




2 jongen op het bonnetje uit de Limoges waren pracht jonkies. Zijn naar Johan Forman. Ik hoop op success voor hem met die 2.


JP pakte ook weer goed. Vorige week de kop gemist maar dat deze keer gerevancheerd. Ook hier weer de afkomst die niet verbazen zal. Moedertje gaf al diverse kopvliegers! Was favorietje van Gert-Jan maar brak vleugel. Tegen vriendenprijs overgenomen en al diverse keren goede nazaten nu. Zo doe je dat!


Mijn jongen gaan nu luisteren naar 't fluiten. Hard nodig, ze slenterden teveel en luisterden niet naar schoonpa bij binnenkomen. Overigens niet alleen de jongen hadden weinig trek afgelopen week, ook de ouden waren niet bepaald hongerig. Ik weet niet waar dan aan lag maar heb het idee dat de eetlust in 't hele hok wel weer terug is.