donderdag, september 21, 2017

Selecteren

Selecteren valt niet mee. Een wel enorm klassiek onderwerp dat we alsmaar bespreken. Leuk altijd om te lezen hoor maar 100% zeker weten waar we goed aan doen?
Rode draad blijft, selectie door de mand, fysiek geen fouten of gebreken en zichtbaar/ merkbare vitaliteit... en (zeker bij de goede melkers) intuitie.
Maar ook hier geldt weer eens: soms ben je beter met een ons geluk dan met een kilo van dit soort kennis! Wim v D zegt dit nogal eens en die heeft er toch meer kijk op dan de meesten.

Geruststelling vind ik ook altijd dat er maar zo weinig echt goede zijn, dus de kans dat je per ongeluk een echt goede uitselecteert...

Ik las over 4 ton voor 1 duif,
over een afdelingsbestuur dat in z'n geheel opstapt (afdeling 5)
over de kans dat we voor de ZLU op dinsdagen gaan inkorven ipv op maandag,
over heel veel oude stamboomduiven die te koop worden gezet
over beute op 538
over nog verder teruglopend ledenaantal en vergrijzend gebeuren

over een ongekend aantal kampioenschappen: in ons samenspel duizelt het je omdat we het indelen in groepen A en B en wel en niet op zondag tellen, onaangewezen, aangewezen, totaal en ook nog keizerkampioenschappen... Vitesse en ook nog t/m Belgie, een veelvoud aan duif-kampioenschappen... ooh ja, ook nog OOST en WEST op de korte afstanden in ons samenspel alleen al. Blèh wat een waanzin.

(ik heb makkelijk praten met zo'n flutjaar, dat weet ik maar hé, dat kun je toch NIEMAND goed uitleggen of wel??)

lees maar eens na op de website van de afdeling: alles netjes per samenspel. Zet eerst even een bakkie koffie of thee, want je bent behoorlijk lang bezig voordat je klaar bent met lezen.
(ooh ja, en zoals bijna altijd: weer heel veel dezelfde namen PROFICIAT mannen!!)