vrijdag, november 03, 2017

Starter helpen

Vandeweek een spontaan bericht van een soort herintreder. Vandaag wat spullen aan hem gegeven. Zeker na een diversiteit aan spullen van senior kan dan met blijdschap naar iemand anders! Sowieso een beweging in duivenland: Velen stoppen en de spullen van iemand die met de duivensport stopt blijven over. Hoe goed is het om daar beginners en herintreders mee te helpen in plaats van de boel naar de stort te brengen?

In Tholen is Mario bijvoorbeeld erg geholpen met de spullen van pa. Gaat zelf op nieuwe locatie starten en hoe fijn is het dan dat je kwaliteitsmateriaal van interieur tot potjes en tonnen en wat niet al gewoon kan meenemen. Opgestart in een floep en een scheet en zonder de knip leeg te hoeven storten!

Komend weekend gaan de geslachten uiteen. Ik wil aan vroege kweek doen (eind dec, begin januari) en dan moet de boel -vind ik - van elkaar. Straks beperkt wat bijlichten en dan koppelen. Vooral uit de favo's wat opkweken en al snel de geslachten weer scheiden. Doel is een vroege ronde om die veel ervaring te laten opdoen in het eerste levensjaar.

Diverse duiven zijn nu al aan de laatste pennen bezig... wat worden ze al weer mooi!