woensdag, november 22, 2017

Zeer goed vliegen in deze tijd?

Is het dan toch de pijlstaartolie die ze zo extreem goed doet vliegen? In deze tijd komen ze niet veel uit. Al helemaal niet nu schoonpa kampt met rugproblemen. Ik liet de duivinnen zondag uit en die vlogen echt extreem goed. Zeker 2 uren en hard. Ik was eerst van mening dat ze dat deden vanwege roofvogels maar daarvan was er geen enkele te bekennen. Misschien heeft het ze op gang gebracht maar ze bleven maar gaan met extreem veel snelheid en graagte.

Winterforme? Bullshit. Gewoon fit voor de tijd van het jaar en dat zie ik een heel jaar door graag. Dit alles met en minimale verzorging. Vandaag is het weer een stuk zonniger en vlogen ze weer maar even dik 2 uur. De mannen vliegen ook lekker maar niet zo extreem goed. Er zitten er daar bij die het eerder voor gezien houden en dan halen ze de rest neer.

Natuurlijk is de pijlstaartolie geen vliegbevorderaar... hooguit en erg marginale bijdrage.
Blijft gewoon fijn om duiven met zin te zien vliegen, het is de baas een pretje voor diens ogen.

De ruimengeling schroef ik terug nu. Meng er Paddy doorheen en Winter/Rust van Matador. Regelmatig lijnolie of pijlstaartolie met mineralen van Marien, of conditiepoeder van hem. Vandaag toevallig ook en verse grit + scheutje Ropa door het water.

Blue Dusk gezien?
Piet de Vogel filmde spontaan deze topper.
Kijk maar eens op toppigeons.com

Noteer alvast:
Vrijdag 1 dec. Martin van Zon in Zuid Beijerland.
16 februari Andre vd Wiel bij ons in de club in Oud-Beijerland
13 december Marien weer in 's Gravendeel, Mookhoek bij Reedijk Diervoeders