woensdag, maart 21, 2018

Euro Diamond

Bert appte me dat de foto’s van de uitreiking van de Euro Diamond prijzen afgelopen zondag was en de foto’s op pipa staan. Mooi iets, het winnen van zo’n prestigieuze prijs. Een Bokaal van maar liefst 7 kilo viel hen ten deel!

Daar kunnen de meesten van ons hooguit van dromen. Hoewel... voor de meesten is zo’n prijs nu en eigenlijk altijd niet haalbaar. Kwestie ook van niveau waarop de hobby wordt bedreven. Los van de klasse enz van duiven en Melker.

De frisse dagen helpen nu wel de honger te stimuleren. Duiven eten de rustmengeling graag hoewel de haver de minst favoriete graansoort is. Zelfs gerst eten ze nog liever.

De eerste dagen is de mest dun. Kennelijk doet het wat met de darmen en is het even minder van consistentie. Daarna al snel beter en na 1 a 2 volle weken zie je de vezels terug in de mest. Ik kan het niet bewijzen maar ik geloof wel dat dit goed is. RopaB erbij ook goed. Oregano en schimmels, diverse bacteriën en in het bijzonder salmonella (paratyphus) gaan niet samen. PLUS oregano zorgt niet voor resistentie dus werkt steeds opnieuw weer in op die rotzooi die we niet willen hebben.