maandag, juni 11, 2018

Raar weekend

Wat een eigenaardig weekend. Raar weer kennelijk in Frankrijk. Lossingsverantwoordelijken die het ook allemaal niet meer weten en waar het soms eindigde in een soapserie. Pfffff wat een gedoe.

Uiteindelijk gingen ze los in Laon, 250 km (waren ingekorfd voor Peronne, wat korter is!!, ooit wel eens meegemaakt, dat ze dan de andere dag verderop worden gelost?). Pittig. De mijne kwamen zoals dat kennelijk marathonduiven betaamd, later dan de sprinters maar aan een touwtje. 2/3 in ca 12 minuten. Nog wel 2 achter, 2 duivinnen. Opmerkelijk was dat ervaring bij de mijne kennelijk wel een rol speelde. Het geeft maar weer eens te denken!

Ooh en velen zagen het al. Vd Merwe zat bijna 300 meter per minuut los met 1 duif op Laon (de lossing van de dagfondduiven). Erg sterk verhaal. Duif zal er vast wel zijn geweest maar ontsnapt en met de eerdere lossing meegevlogen??? Ik vind het vooral weer een heel sterk verhaal dat het uitgerekend bij vd Merwe (grote en bekende melker) plaatsheeft. Waarom gebeurt dat nou uitgerekend bij hen, bij zo'n bekende melker en niet bij een krabber? De duif zal er geweest zijn, vast maar een aparte situatie ook.

De jongen zijn momenteel in orde. Vliegen hard weg, dik 30 minuten totaal niet te zien en komen dan hard aangevlogen en knallen binnen.

Zelf amper tijd voor al het duivengedoe.. We zitten in de piek nu maar mijn tijd voor hobby in een dal... respect voor de kampioenen die er zoveel voor op kunnen brengen!