donderdag, juni 21, 2018

Schaapscheerderskou + puike prestatie

Gistermiddag lukte nog een 27 graden, en vanmorgen was het met 15 gedaan. Koele wind en andere luchten. Zogenaamde schaapscheerderskou die wel eens vaker voorkomt tussen 4 en 21 juni kennelijk. Ik had er nog nooit van gehoord maar voelde het vanmorgen zeker.

De jongen zitten in de mand voor een lapje “ het water over”.
Kijk het opleren gaat als vanzelf dit jaar maar nog geen enkele duif verliezen lijkt niet realistisch. Wanneer ben ik aan de beurt? Ik hoop dat het mee blijft vallen!
Evenzo is selectie noodzaak maar of verlies met opleren echt een selectie is? Ja, je krijgt er daardoor minder die overschieten maar was dat enkel en alleen omdat ze het niet konden? Ik denk andere factoren dan alleen de kwaliteit van het goed en snel de weg naar huis vinden, spelen een voorname rol.

De doffers hebben betere mest dan eerder. Grappig om te zien is dat wanneer ze meevliegen met een groep snelle jongen en dat duurt een minuut of 10, dat de 2 st Vincentgangers dan als eerste afhaken. Dat tempo ligt te hoog kennelijk. Evenzo is het super om te zien hoe snel die zijn opgeknapt. Het is geen zware St Vincent geweest door de koelte en de ZW wind. Daarnaast ook een overnachtvlucht na max 800 km, wellicht minder op de 1e dag. Dat is andere koek dan ZLU.

Mijn duivinnen blijven minder dan de doffers. Na Agen bepaal ik wat ik doe wat dat betreft: over op nestspel of weduwmannen alleen.

Pau en Bordeaux gaan pittig worden met Noordelijke winden. Het lijken eerlijke wedstrijden te worden voor echte krachtpatsers. Ik zet in op Top ZLU duiven, van een stal als Saarloos, Jellema en gekruiste Aarden-achtigen. Met die Noordelijke wind, zullen de eersten bijna zeker vooral in de zuidelijke landhelft vallen. Hoe noordelijker hoe pittiger... toch zullen er bijna zeker toppers daarvan in de kop van de uitslag zitten. Ik volg het op de voet.

p.s. de prestaties van mijn 3 St Vincentgangers waren alleszins puik te noemen zie ik toch wel in. Heel veel marathonmannen deden toch ècht niet zo goed. Zelf zie ik ze graag vroeger in de uitslag en wat mij betreft ook die 3/3 !