maandag, juli 30, 2018

Principiëlen weer de boeman?

Op het blog van AS (en elders zo begrijp ik) worden principiële liefhebbers (degenen die niet op zondag spelen willen) aangewezen als degenen die het zaterdag inkorven en afgelopen zondag met de duiven spelen onmogelijk maakten, in meerdere afdelingen althans.

"Daar gaan we weer" was het eerste dat in me opkwam. Ik ken de statuten, regelementen enz per afdeling niet zo exact maar hoe makkelijk is het weer om een boze vinger te wijzen zeg. Lui die niet op zondag willen concoursen zijn er in de duivensport als zolang het bestaat. Inmiddels een marginaal percentage maar ze zijn er nog.
Op de site van afdeling 5 kan je het zo nazien, welke leden dat zijn (lidnrs). Mag vast niet van die nieuwste wetgeving op gebied van infoveiligheid maar allee.

Geef toch deze mensen niet de schuld van zoiets maar bespreek de mogelijkheden van wijzigen van afspraken (statuten, regelementen enz) over zoiets. Die principiële lui konden er uitermate goed voor kiezen om zaterdag niet in te korven omdat ze op voorhand wisten dat er een zondagconcours inzat. En het leeuwendeel zal echt niet hebben willen beletten voor de anderen om wel een dergelijk concours te houden. Kom op hee!
Er speelt heel veel meer mee waarom inkorven op zaterdag (en dat kort tevoren moeten beslissen) even geen optie is... Lui in een hoek zetten is wel weer heel gemakkelijk. Als we het met elkaar willen blijven doen is dat allemaal niet zo wijs, lijkt mij.

Zelf nam ik ze mee op familiebezoek naar Tholen, de jongen. Onderweg terug passeerden we op de Haringvlietbrug nog een strijder die een mooi Geraldy karretje achter zijn Hyundai had en ze waarschijnlijk ook was wezen lappen.
Bergerac kende toch geen nachtvliegers. Wel hele vroege aankomsten. Meeste indruk maakte Homma op me door keivroeg al in Balk (als eens op de kaart gekeken waar dat ligt) een duif te pakken. Indrukwekkend.

Komend weekend wordt weer zomer verwacht en kopwind. Ik twijfel nog over Cahors. Ik ben eigenlijk gewoonweg niet content over de forme maar enkelen zitten er wel heel lekker bij!