maandag, november 05, 2018

Uitwennen

Uitwennen van jongen is zoals ik al eens eerder schreef altijd een crime. Althans, ik vind het altijd maar een crime. Het zal ook per locatie vast verschillen. Heb je een zeer open ruimte en of aanvliegroute, dan zullen de jongen makkelijker terugkeren. Zit je ingebouwd en of heb je andere (soms verwilderde) duiven nabij, dan wordt het allemaal anders. Evenwel lukt het natuurlijk gewoon met 99% van onze duifjes... maar ja, net die ene, nietwaar?

Gisteren waren de late laatjes lekker buiten. dat gaat goed hoor.
hier weinig last van rovers hoewel die wel degelijk aanwezig zijn maar voorlopig nog op makkelijker prooien uit lijken te zijn.

Het doet er niet veel toe, ze moeten!
Waar ik altijd mee te maken heb ik schrik. De duifjes schrikken en maken zich zenuwachtig. te zenuwachtig om van een bepaalde positie naar het hok terug te keren... meestal is het de val naar het hok die ze kennelijk eng vinden. Ze komen er doorheen hoor maar dat is altijd wel aan de orde. Ook een eigenschap wat mij betreft die je kan beoordelen als gewenst of ongewenst... ik zie graag dat ze niet al te makkelijk zijn maar ook niet dat ze zichzelf maar schrik blijven aanjagen, dat is ook niet okee.