dinsdag, december 04, 2018

December alweer

Is het toch alweer december. Wat gaat dat toch allemaal rap. Ik lees al van melkers die aan het bijlichten zijn of zelfs al hebben gekoppeld. Goed bezig zou ik zeggen. Anderen zijn net als ik nog lang zover niet maar het kweekseizoen komt met rasse schreden tegemoet, geen ontkomen aan!

Hier proberen we ze nog uit te laten. Doordeweeks als het lukt (met hulp van schoonpa) en in het weekend als schema en weersomstandigheden niet tegen werken. Maar waar een wil is, is een weg.

Wintermengeling, beetje andere mengeling erbij (ruimengeling) en extra Paddy. Niks karig. Grit om de paar dagen en nog een enkel laatste veertje en verder het systeem in een ruststand.
Ik ben voornemens begin van het jaar te starten. Beetje afhankelijk van weer (vooral geen strenge vorst) en verder weinig bijzonderheden. Wel geloof ik erin dat je het allerbest wat forme moet zien op te wekken: betere conditie is betere nazaten.
Een kampioen zei me ooit eens dat als je laatjes koopt, en dat bij een melker is die net een topseizoen draaide, je goed zit. Doelend op dat die ploeg kennelijk forme heeft dat seizoen en dat je dan dus topmateriaal aanschaffen kan.