maandag, december 17, 2018

Mooie tentoonstelling


Mooi werk afgelopen weekend. We hadden de jaarlijkse tentoonstelling. Inzetten op vrijdagavond en dan gelijk de huldiging van de kampioenen. Lekker wat saté eten, weer geregeld door Teuni Schipper van de laatst overgebleven buurtsuper in de Hoekse Waard: Kruidenier Schipper. Dank Teuni en Piet!!

Zaterdagmorgen werden de duiven gekeurd door de generaal kampioen van 2017 en zijn maat, good old Wim (oud melker en keurmeester van diverse kleindieren). Een wilde keurmeester sessie. Onderling keuren met andere beoordeling ook. Leuk, gezellig en voer voor discussie…

Ik was weer erg gelukkig met het mooiste viertal, en beide doffers oud- en jong waren de mooisten. JP ging met de eer strijken met de mooiste oude duivin (uit Oded) en Wim van Es die zoveel regelde voor dit weekend had een prachtig jong duivin. Het was goed en gezellig!!

Maar ach, hè, winterkampioen. Ik heb graag mooie dieren maar liever de eerste tijdens het vliegseizoen!

Toch geloof ik er in dat mooie duiven (niet de standaard) dat is zonder fouten de beste (uitgangs)dieren zijn voor topvliegers. Hoe verder de afstanden zijn, dan zeker: een sterke body is dan meer voorwaarde dan voor korte stukken. Het koppie maakt het in alle gevallen overigens af!