maandag, mei 13, 2019

Noyon

Afgelopen zondag Noyon. Ik heb do.dag niet ingekorfd voor Nanteuil. Weersvoorspellingen waren maar matig en de KBDB laste zelfs alles af voor zaterdag. Daarbij dat de werkweek propvol zat, maakte dat de gedachten doordeweeks ook al niet echt bij de duiven waren.
Uiteindelijk Moederdag op zaterdagavond in Tholen. Ik met senior heen en weer naar Nishoek. Enorme drukte daar maar ook erg gezellig! Ze hebben het goed gezien dat dit een enorme behoefte dekt. Grote (grote aantallen duiven) melkers als Geerdink (2x), De Heijde, Calon, Willem Muller en anderen gezien. Ook kleine kampioenen weten de weg naar Nishoek goed te vinden. Dikke 2000 duiven op Noyon alleen al.

Ze kwamen zondag erg naar mijn zin. Habib voorop, in 25 minuten op 2 na, die kwamen vervolgens 17 minuten later, broer en zus, beiden bijgehaald. Typisch.
De eersten waren door de buien gekomen, waren een beetje nat. Latere duidelijk niet.
4+ uurtjes tegenwind, deed ze even een beetje pijn maar ze waren weer snel in orde!

Wat me erg opviel is dat de duiven duidelijk anders komen als je zoals deze keer min of meer aan het einde van de vlieglijn zit. ik vind het veel beter dan zoals gewoonlijk voorin de vlieglijn te zitten en grote groepen duiven nog als een zuigende magneet werken wanneer ze maar enkele km's te breed zitten. Gisteren lieten ze zien dat ze vanaf zeg, noord brabant netjes bijsturen tot Oud-Beijerland. Ze kwamen veelal uit de vliegrichting, nauwelijks te breed!