woensdag, juni 26, 2019

Vandaag ander weer

Heel anders deze morgen. Eigenlijk gisteravond al. Een verfrissende wind zorgde voor verkoeling. na 2 dagen niet te hebben uitgevlogen mogen de jongen weer. Het is wel een beetje een zoektocht hoe ze nu in te passen in de vluchtprogrammering. Hoewel die zomaar kan gaan wijzigen nog.

Zaterdag weer een keer zonder duiven. Ik doe Agen ZLU niet mee en de anderen zitten klaar voor Agen sector, dinsdag in te korven. Jong nog niet mee (weet niet of er überhaupt wat wordt georganiseerd) en Oud dus niet op de midfond. Ook dat is nog ongewis. Wat mij betreft is een sneller oordeel en keuze van een NPO of afdeling gewenst. Maar ja, zal allemaal wel niet zo eenvoudig te beslissen zijn.

Ik denk nog aan lappen van de oude duiven, zaterdag. Even een gaatje vinden.

Heb nog een St Vincentganger zitten uit Balk. Is diep gegaan. Nog niet in staat, zeker niet met dit weer en wind. Iemand die nog die kant op gaat binnenkort?

NPO heeft nog geen nieuw bericht geplaatst over de komende week. Laten de beslissing meer aan de afdelingen ervaar ik. Wel een wat ondoordachte opmerking over hitterecords: "voor beide type vluchten geldt: enkel als de temperaturen van dien aard zijn dat er geen hitterecords gebroken gaan worden." Dus net geen record of alleen in bepaalde delen? Of bij nieuwe hitterecords verleggen we de grenzen voor duiven ook maar? Hmmm... laten we als melkers zelf niet onverstandig doen en wijs oordelen of onze duiven er aan toe zijn. Bevraag collega melkers eventueel de jouwe eens te beoordelen, zeker bij deze omstandigheden!