maandag, juli 15, 2019

Verliezen dwingen tot keuzes

Je moet kennelijk een zekere kritische massa hebben. Dat is niet nieuw maar bij de huidige verliezen van zowel jong als oud kun je niet toe met maar een mini kolonie. Hoewel ik er maar weinig kwijtraakte is het verhoudingsgewijs met grotere impact op de ploeg.

Ik schrok me de blaren zaterdag toen ik thuiskwam. Het leek er even op alsof ik amper jongen terug had. Bleek het echter zo te zijn dat 1 van de antennes het niet had gedaan en er uiteindelijk nog 4 stuks achter zijn. Het hok zat aardig vol immers…

Evenwel grijp ik in.  De duifjes ruien al, er zijn er met een oogje dik (dat is op zich wel snel over maar drukt de conditie). Ik snap heel goed dat ervaring cruciaal is maar wil ik volgend jaar met een fatsoenlijk aantal duiven aan de start komen, dan kan ik nu geen verliezen meer hebben. Ik grijp in door ze of alleen de nalijn te spelen of zelf een alternatief te verzinnen. Bijvoorbeeld zelf nog wat lappen. Dat is natuurlijk bloed link volgend jaar. De jaarlingen zullen dan immers bij een moeilijke vlucht juist alsnog kwijtgaan of het erg moeilijk hebben. Het is maar zo. Wat er nu nog zit is me dierbaar!
Lees de komende weken mijn blog maar.

Zaterdag grote kampioenen ontmoet in Zeeuws Vlaanderen, leuk! Later nog een oud-kampioen in Zoutelande. Blij dat we daar waren, liep Ko daar. Een enorm harde werker, altijd bezig was weer voor de gemeenschap bezig, deze keer ook weer iets aan het regelen. Het ga je goed Ko!

Zaterdag waren de duiven echt te vroeg los. Onderweg naar Zeeland, juist toen de duiven moesten vallen, tot aan de Tunnel bij Borssele, regen op de ramen. Meermaals zelfs zo erg dat de ruitenwissers versneld aan moesten. Onze duiven daar in! Dat terwijl toch een kind nog kon bedenken dat obv buienradar, dat de laatste buien waren van die dag! Waarom die onrust en dat vroege lossen. Weer kost dat duiven. Om 15 - 16 uur lossen in Quievrain kan toch gewoon? Ik wed dat Nishoek die later loste in Quievrain beter is verlopen!

Het is allemaal de spreekwoordelijke koe in de kont kijken.
Dat het niet okee is in ons duivenlandje qua verliezen, zijn de feiten.
Dat we veelal niet anders kunnen dan blijven spelen omdat de alternatieven nu eenmaal zo zijn.
Wekelijks 100-120 km zou slimmer zijn naast een meer gedownsized programma.

Dat geld, voor oud, jong en ongeacht specialisme. Nishoek dat doet goed.
Wat mij betreft komt er “een Nishoek” in de Hoekse Waard!!