vrijdag, mei 21, 2021

Wat moet je doen?

Keuzes keuzes keuzes!

Inkorven wel of niet? Het weer is prut op zaterdag, in elk geval in BelgiĆ« en in Nederland. Mogelijk einde van de dag bekwaam maar gul geenszins. Ik reken erop dat er morgen geen concoursen zijn. Zondag is beter weer voorzien, over de gehele lijn. 

Morgen korf ik in Nishoek, bij de vrienden die het daar goed voor mekaar hebben. Het is een ZEER welkome aangelegenheid om je duiven in te manden. 1 nacht mand en elke week standaard vluchten. Aanbod creeerde vraag en ze korven er wekelijk enorm wat duiven in.

De provinciale club wil het voorkomen en schaart ermee dat het de afdeling benadeeld maar niks is minder waar. Het dient de duivensport in optima forma! 


Ik geef de jongen dezer dagen BS. De ouden gaan er zoveel mogelijk weg (zaten bijv. nog Zusje en Limoges) en de laatste jongen voor de eenhoks worden gespeend. Daarmee is het ploegje klaar voor de grote testcases: opleren. 

Dus zorgen na al die jongen dat het geel er echt vanaf is, en dan RRenR.


Verder: De duiven zitten bij elkaar. Op enkele koppels na. Dus er zijn binnenkort eitjes. 1 koppel gaat weg op een bonnetje. Overige kunnen weg bij interesse. doe gerust een mailtje: postduivenlaban@gmail.com