zaterdag, april 07, 2012

Snelste van de lossing !!!

Tsjonge, wat een start van het seizoen.
Vandaag Duffel gevlogen, voor mij 81 km, een opwarmertje zou je zeggen.
Na even wachten wist Willem de Bruijn ze netjes om 11:00 te lossen, tussen 2 mindere weerzones in.
Ik schatte in dat het iets meer dan een uur zou duren voor de eersten er zouden zijn. Tegen de wind in halen ze niet zomaar 80 km/u.
Om 12:02 schiet er een groepje duiven laag over. "De eersten van de lossing" zei ik nog tegen schoonvader die ook aan het wachten was. "Nu moest je er hier ook hebben" was m'n 2e zin. En waarempel, op dat moment hing er 1 boven het hok. Met een kleine zwaai dook hij direct op de plank en met weinig aarzeling was hij binnen over de antenne. "Dat is vast een vroege" dachten we.
Na het melden, rekenwerk etc blijkt het de 1e in de club tegen 419 duiven (3 minuten los), de 1e in de Hoekse Waard tegen 3095 duiven (ook meerdere meters p/min los) en de snelste van de lossing van heel afdeling 5 tegen ca 32.000 !! duiven.

Wat een mooie start! De andere weduwnaars kwamen ook goed. Wel waren er veel net even te ver gegaan met de massa mee maar uiteindelijk in de club 8 vd 13 en in de Hoekse Waard 9 vd 13 in de prijzen. 3 van die 4 a 5 latere duiven waren onervaren duiven die alleen nalijn hebben gehad afgelopen seizoen...


 Hier een foto van de 967. Een mooie schichtige doffer, die vanaf vandaag FARPAR heet, een mooie Hebreeuwse naam met een passende betekenis: Allersnelste! 
Overigens in de club zat m'n duivenmaat Jan Piet van Egmond 2e met ook een mooi prijspercentage. De 967 is een duif uit samenkweek!!