woensdag, november 28, 2012

Op papier, half rantsoen en TT

Koppelen op papier of in de gedachten is weer volop aan de gang.
Jan Piet koppelt de kwekers een dezer dagen mede om van 't voorjaar een flinke ploeg jongen te hebben.
Voor mezelf probeer ik ook - meestal in gedachten en niet op papier - te bedenken wie op wie gekoppeld gaat worden. Op 't moment zelf kan het nog wijzigen maar dat voorwerk maakt het op het moment van koppelen wel eenvoudiger.

Vandaag is geen vasten dag maar een karige dag.
Half rantsoen vandaag om ze niet al te veel in te laten kakken.
't is winter, dat mogen ze ook best een beetje in de buik voelen!
Degenen die wat te zwaar worden hebben nooit echt m'n voorkeur... helemaal veroordelen kan je ze niet want in het seizoen zijn het vaak duiven die snel weer terug in het vlees zitten na een keer diep te zijn gegaan.

15 december is er weer een tentoonstelling in de club, dan voor jonge duiven.
Gezellig samenzijn in de winter en eens kijken naar ieders mooiste jonge duiven.
We houden het hoofd nog boven water door bar inkomsten etc maar e.e.a. staat net als elders onder druk door teruglopende ledenaantallen.
Het is overigens ook kerstmarkt die dag bij ons in het dorp. Indien je bijv. naar de gezellige kerstmarkt komt kom dan gezellig ook even langs in het duivenlokaal en drink er één met ons mee en beproef je geluk op het rad van fortuin! De 15e, vanaf ca 14:30 - 17:30 is het een gezellige boel in het clublokaal, naast de kerk (karel doormanstraat). Genoeg lezers uit de Hoekse Waard en omstreken die dit lezen, kom gerust langs!!