dinsdag, juli 09, 2019

20.000 DUIVEN BINNEN 10 DAGEN SPOORLOOS

Gelukkig waren er gisteren nog 2 extra retour van de vlucht uit Agen. Stand is nu 5 vd 12. Blijft treurig natuurlijk, mede omdat de thuiskomers diep zijn gegaan.

Argenton is bij mij thuis 3/3 maar dat is lang niet bij iedereen zo. Ik schat in op basis van de verhalen nog zo'n kwart achter.

Barcelona weet ik niet maar meestal zijn dat duiven die overleven kunnen en dan nog wel na blijven druppelen. Maar op een convooi van 22.000 is minimaal een kwart foetsie!

Jongen, vorige week een deel doordeweeks (afdeling 2 en afdeling 1), zomaar enkele duizenden. In onze afdeling allen al meerdere honderden van Peronne oud, met ZO wind. Meerdere excellente duiven nooit meer weergekeerd.

Toch ook wel triest vind ik het verhaal van de afdelingen 5 en 6. Erg netjes verantwoording/uitleg achteraf hoor, dat wel maar het legt de onkunde van verantwoordelijken bloot. En als het klopt wat er staat ook wel een trieste inkijk in hoe de NPO hier mee is omgegaan.
Allerhande verhalen weer over weerstypen en winden, anders dan verwacht enz enz. Het zal allemaal wel. Toen we het allemaal niet wisten, vroeger, werd er gelost als het lokaal in orde was en ook met de nodige consequenties qua verliezen. Toch waren die duiven beter bestand (door selectie) tegen onverwachte (weers)situaties dan onze huidige duiven denk ik. Maar wat baat het als het onderste de betreurenswaardige waarheid is:

CONCLUSIE, MEER DAN 20.000 DUIVEN IN AMPER 10 DAGEN TIJD SPOORLOOS

En bang om erover te schrijven zo lijkt het wel. Mensen het is bizar dat we dit zo blijven doen deze feiten vragen om actie, een andere soort actie. De WOWD of hoe de weersadviseurs van duivenmelkers ook maar mag/mogen heten faalt niet voor het eerst gigantisch. Zijn zij verantwoordelijk voor duizenden vermiste duiven? De NPO, Afdelingen, Melkers zelf? In elk geval is dit onhoudbaar zo en ooh wat is het stil in Veenendaal... ooh nee, in Arnhem!

Ooh en grote mannen die er met 180 spelen (of minder gelukkig ook) waren al tig jonge duiven kwijt hè! Gelijk hebben ze dat jongen ergens doorheen lijken te moeten. Eenmaal er doorheen is het meeste leed geleden en vallen verliezen mee (denk dat het dan vnml verongelukken is waardoor ze kwijt gaan). Ik blijf echt wel mijn vraagtekens zetten bij het accepteren van zoveel verliezen!! De grote mannen lijken dat voor lief te nemen. Selectie noemen ze dat, wat het ook is.

Blijft een raar fenomeen dat je als duivenliefhebber, verlies van je dieren ziet als de selectie waar je op uit bent!