vrijdag, december 24, 2021

Licht in de wereld

Al vaker schreef ik dat licht de duiven goed doet. Als het licht beperkt is, is de levenslust beperkt. Is er meer licht dan merk je direct meer energie in ze.

Op de dag voor Kerst is dat een pracht vergelijking met Kerstfeest zoals dat Christelijk gevierd wordt: Jezus bracht het licht in de wereld door geboren te worden. Als zoon van God op een bijzondere manier verwekt bij een meisje dat Maria heette. Bijzonder levensverhaal tijdens de ca 33 jaar op aarde. Zo bijzonder dat nog altijd zijn volgelingen de grootste groep gelovigen op aarde zijn.

Verdiepen in dat verhaal leert ons dat hij inderdaad levenslust bracht, licht en vrede. Voor hier nu in deze wereld maar meer nog met de vooruitblik naar een periode na dit aardse bestaan. Met dat licht, krijgen we levenslust om er hier van te maken wat in onze macht ligt, geholpen door zijn Geest die hij als compaan achterliet totdat we geholpen daardoor, in eeuwigdurig licht (de Hemel) kunnen zijn.

GENIET van het samenzijn met Kerst. 

Fijne dagen gewenst, veel voorspoed en licht op je pad in '22 en als het even kan en lukken wil, een mooi duivenseizoen ook nog.