woensdag, juni 29, 2022

Oneerlijk of nuanceren? Bordeaux 6 mee

Onlangs schreef ik dat we een oneerlijke sport hebben maar wellicht goed om te nuanceren. Oneerlijk is het niet maar de middelen en mogelijkheden zijn niet evenredig. Er is om een management term te gebruiken geen "level playing field". Geen evenredige verdeling van kansen doordat niet iedereen aan dezelfde factoren voldoen kan. Denk aan: Formule 1 autoteams die niet allemaal evenveel miljoenen te besteden hebben. Degene met de meeste miljoenen hebben wel de beste kansen, maar winnen hangt van meer af. In voetbal zijn het de clubs met veel poen die de prijzen verdelen. Ja maar , zo simpel als meeste geld = kampioen is het niet. In het deelnemersgeld zie je de factor middelen/mogelijkheden wel terug.

In onze hobby net zo eigenlijk en gelukkig kunnen de "minder bedeelden" ook goed mee. Vaak door fanatisme en toch het in de vingers hebben. Sprake van een "level playing field" is er zeker niet. Daar zit het oneerlijke waar ik op doelde. Dat de mensen die fanatiek zijn en kundig, ondernemend enz het onderste uit de kan halen en hoge ogen scoren, is en blijft hun verdienste!

Hier 6 strijders ingemand voor Bordeaux. Mammaloe en Pipo samen met 4 hokgenoten (3 doffers en 1 duivin). Het weerbeeld ziet er goed uit. Ochtendlossing op vrijdag zou vrijdagavond duiven op moeten gaan leveren!

 27 in ons dorp van, Kees (ook 6), Gerben (7), Geert (6), Bram (1), Frans (1).