maandag, juli 30, 2012

ACHTERLIJK ?!

Grote naam Marijke Vink zat knap 1e in de Hoekse Waard met de jongen, het komt er dus wel uit!
Op klasse liggen we in Oud Beijerland wellicht wat achter op deze kampioene maar om even aan te geven hoe krom het in onze regio is, zeker met flink west aan de wind:

Dion Broeders bij ons uit de club zat mooi 1e in WEST met de oude duiven (ca 3700 duiven) Chapeau! Dat is dus een pracht prestatie en een 1e in de afdeling (de westkant dus) met de oude duiven!!

In het rayon waarin we wekelijks spelen, waar precies de scheiding OOST / WEST doorheen loopt, zit deze zelfde duif dus pas 18en dat tegen slechts 873 duiven! Voor de Nationale kampioenschappen moeten we punten opgeven uit het rayon, Hoekse Waard dus. Oftewel, 1e in de afdeling is voor diverse competities uitgeschakeld omdat deze in het spel waaruit deze competities de punten berekenen pas 18e tegen een kleiner aantal duiven.
Dion krijgt dit najaar van afdeling 5 waarschijnlijk zelfs een prijs voor in de vorm van een bokaal ofzo, voor diens 1e in WEST. De duif zat echter pas 18e in z'n eigen rayon Hoekse Waard wat uiteraard verder als weinig bijzonder wordt gewaardeerd!

Gaat het om het doorgeven aan de Nationale kampioenschappen of WHZB of noem maar een competitie, dan is het dus een prestatie die geen zoden aan de dijk zet. Hoe krom kun je het (systeem) maken?!

Het zou mogelijk moeten zijn om voor de nationale competities prestaties op te geven uit het westelijk deel van de afdeling.

Dion gisteren, anderen en ikzelf eerder al, liepen hier tegenop. Nationale podiumplaatsen zijn er zelfs door misgelopen!! Grote kampioenen verhuisden al voor een betere ligging… je maakt immers een betere kans wanneer de ligging beter is (geholpen door massa en wind). MAAR in de kampioenschappen lijkt het er op deze manier wel op dat je dubbel straf krijgt.

Je ligging is al minder dan die van anderen dus echte kopduiven pak je niet 1-2-3. Als het dan op kampioenschappen aankomt, overall prestaties zeg maar, lig je nog eens extra achter!
Achter liggen door een achterlijk (= achterhaald) systeem... dat is toch wel een beetje achterlijk, nietwaar?