maandag, juli 02, 2012

J.M. Laban versus G&S Verkerk!!

Bij ons in de afdeling, afdeling 5 is de afdeling gesplitst in 2 delen, WEST en OOST.
De reden is om zo een meer eerlijke verdeling te krijgen omdat wind en massa vaak bepalen welk deel van de afdeling met de kopprijzen aan de haal gaat. Beide delen hebben veelal vergelijkbare aantallen duiven mee.

Daarnaast is er vanaf het moment dat er op zondag vluchten worden vervlogen, een soort schaduwkampioenschap. Dit kampioenschap wordt dan samengesteld door de punten op te tellen van alleen de vluchten die op zaterdag zijn vervlogen. De reden is dat er een deel collega leden zijn die (net als ik) niet aan de competitie mee doen op zondag. Veelal vanuit Christelijk geloof maar een enkeling ook door praktische omstandigheden!

Omdat dit jaar op de MIDFOND 2 vluchten op zondag werden vervlogen, is zo'n schaduwkampioenschap gemaakt. Ook op de Vitesse (SPRINT) geldt dat dit jaar helaas.
Ik schrijf 'helaas' omdat het toch een vorm van niet geheel eerlijk is, althans wel eerlijk maar je weet niet of het wel echt zo is dat de beste er met het kampioenschap van door gaat... Erg goed dat zo'n splitsing in kampioenschappen nog altijd bestaat (ook in andere afdelingen).

Op Compuclub kun je tegenwoordig al spieken naar de kampioenschappen.
De stand is (afdeling 5 - West, dus op het officiele schaduwkampioenschap waar de zondagvluchten niet voor meetellen):

1e MIDFOND o.a.
3e Midfond Keizer ( = optelsom aangewezen en onaangewezen)
8e en 9e Duifkampioen, resp. 915 en 959 (dat is 20% van m'n weduwnaars!)

Weet je wie dat zelfde kampioenschap pakken in afdeling 5 OOST?  - G&S Verkerk!! Werkende man, klein duimpje, tegen dé professional met veel duiven... hetzelfde resultaat.  lache hè?!