donderdag, oktober 18, 2012

Erkenning gezocht?

Gisteren werd ik erop geattendeerd dat het er soms zo dik bovenop ligt dat de commercie en de pers dezelfde zijn!!

Uitvoerige reportages en veel omhaal van woorden voor kampioenen of kwekers kort voor een verkoop. Soms ook krijgen winnaars zoveel aandacht terwijl de nr 2 en soms de daarop volgenden een veel sterker uitslag neerzette en geen aandacht krijgt of krijgen. De één krijgt alles, de ander blijft met lege handen staan… wat een onrechtvaardigheid toch in onze sport.

Niettegenstaande dat een kampioen een kampioen is, is het voor een simpele ziel best wel snel in te zien hoe die commerciële puzzel wordt gelegd. Het werkt blijkbaar en de duivenhandel floreert. Je zou ook wel maf zijn als je er niet aan mee doet als er geld te verdienen is, nietwaar?! Het is van alle tijd en d'r zitten slimme jongens tussen die het goed aanpakken.

Probeer als eenvoudige melker gewoon een beetje door die gebakken lucht te prikken, en stoor je maar niet aan anderen die een meer commerciële tour volgen.
Focus op je eigen situatie: duiven, hok enz. Bedenk hoe je daar het onderste uit de kan zou kunnen halen en zet dat af tegen je mogelijkheden… en je plan is klaar!

Goede prestaties worden heus wel gezien door degenen die het door hebben. Als je echter om waardering en erkenning verlegen zit, bedenk dan dat zich dat niet perse uit in geldelijk gewin.