zondag, oktober 14, 2012

Melkers in mineur door afschaffen generaal kampioenschap

Bij ons in de club is men voor 2012 over gegaan tot het afschaffen van het generaal kampioenschap en het afschaffen van een A en B ploeg. De algemene stemming op de najaarsvergadering en ook gisteren op de prijsuitreiking was negatief over deze manier van doen.

Hoewel toen een logische keuze, ziet het ernaar uit dat het wordt herroepen komende jaar- of voorjaarsvergadering. De voormalig B spelers hadden gisteren geen enkele prijs in de kampioenschappen. Eerder was ook daar competitie en een mooie beker of bord op de prijsuitreiking. Het afschaffen van het generale kampioenschap blijft men ook raar vinden. Hoewel maar een paar liefhebbers die nagenoeg alle vluchten meedoen... toch is men teleurgesteld dat her er niet meer is. Hoe leg je uit dat er niet iemand over een heel seizoen genomen, de beste was?

Mij is het om het even.
Wel vind ik dat sympathie met een B ploeg terecht is.
Generaal- en keizerkampioenschappen vind ik maar zo zo.
Het heeft waarde voor degenen die "er voor gaan" en niet iedereen is daar voor uitgerust.

Al met al een discussie die inherent is aan onze sport.
Al eens vele jaren achtereen hetzelfde stelsel gehad in uw afdeling, regio of club?

bottomline: doe wat je wil en stem in een club voor een goede gemene deler, waar elke liefhebber zich in kan vinden of kan schikken. Elke week hard pakken is en blijft het mooiste, nietwaar?


Onze mosselavond was zeer geslaagd. Gisteren de prijsuitreiking idem.
Voldaan en een mooi delfts-bont bord rijker kijk ik erop terug. 2013 komt nu steeds dichterbij...