maandag, september 02, 2013

Ruien maar en uitslag lezen

Vandaag haal ik ruimengeling en extra lijn- en snoepzaad
Ik druppel de duiven tegen luis en het nieuwe verenpak kan in alle rust de komende weken gemaakt worden. Vaak een bad en veel naar buiten.

Duiven die even niks te doen hebben (even geen nestje bijv.) vallen compleet kaal.
Over zo'n 2 weken gaat dat hier gebeuren denk ik. De jongen zijn dan zo'n 3 weken en hormonaal betekend dat op naar het volgende. Ik ga ze opnieuw laten leggen en over laten broeden deze keer.

De specialisten en vnml degenen die toewerkten naar de nationale vlucht van afgelopen week haalden uit. Knap hoe ze dat doen!

Weet wel allemaal dat de concurrentie minder wordt.
Er wordt tegen giga veel duiven gespeeld maar degenen die echt in competitie zijn zijn er heel veel minder. Veel fondjongen mee op de nalijn bijvoorbeeld, of onverduisterde duifjes.
Een 1e blijft een 1e maar de echte piek ligt toch op de midfond en vitessevluchten in mei en juni mensen. (Nagenoeg) iedereen doet dan mee voor de eerste; dat is nu toch echt anders.

Update:
Eerste fondduifjes zijn aangeschaft.
2 jongen uit een nationale topper; w.o. dit seizoen nog een 2e nationaal.
Kijk zulk materiaal zoeken we!
Ze zijn straks erg late laatjes... ze mogen de winter uitgewend worden en ik zal ze vast enkele keren mand geven om het orienteren te leren. Als ze me dan aanstaan gaan zulke komend seizoen met de jongen mee opgeleerd worden. Zijn het echte beauties, dan is het te overwegen om zulke niet te spelen maar ik kan eigenlijk niet van dat soort zittenblijvers permiteren op m'n hok. Daar is de accomodatie gewoon te klein voor.