woensdag, augustus 13, 2014

Grappig

Grappig is dat wanneer ik een kritische noot opschrijf op mijn blog er ineens wat meer lezers zijn.
Ook als er negatieve berichten op staan (bijv. bij grote verliezen of slecht resultaat) men meer leest dan wanneer er positief wordt geschreven.

Via het blog kun je nagaan hoeveel keer iets wordt gelezen, bekeken en of aangeklikt.

De kritische noot van gisteren werd kennelijk vaker dan gemiddeld gelezen, tientallen lezers op 1 dag alleen al voor dat ene blogbericht.


Over die kritische noot:
Ieder zijn ding maar nuanceren zou wel op de plaats zijn ingeval een grote duivencommerciant iets neerschrijft over prestaties waar ze uiteindelijk een financieel belang in hebben. Het is zo doorzichtig dat ik niet kan begrijpen dat men met zulk gemak integriteitsgrenzen lijkt te verleggen.

Mooie prestaties verdienen aandacht, buiten kijf.
Geef dan voor vergelijkbare prestaties evenveel aandacht aub of belicht ook de keerzijde of plussen en minnen aan een prestatie alsjeblief. Velen krijgen niet de aandacht die ze verdienen omdat voorrang wordt gegeven aan anderen waarin men een (financieel) belang heeft.
Ik weet het, "zo gaat dat nu eenmaal" en de logica ontgaat me er niet van hoor maar heel bewust het verhaal rooskleuriger maken dan het is + feiten achterwege laten is niet netjes, zeker niet als je bedenkt dat vergelijkbare prestaties van anderen er niet werden gepubliceerd met een reportage.

NB. Het gaat dus niet over de prestatie op zich. Dat is gewoon keigaaf, zo'n vroege pakken!


Ik zal er over stoppen, het is misschien een frustratiepuntje van mij persoonlijk... en wie onschuldig is werpe de eerste steen.