zaterdag, januari 24, 2015

Bas aan het woord

gisteravond was het een vol clubhuis te Middelharnis. Iedereen was afgekomen om Bas Verkerk te horen. Piet de Vogel stelde hem voor de pauze diverse vragen en na de pauze was het woord aan de zaal. Bas legde diens systeem uit en vertelde over diverse zaken die eigenlijk elke duivenmelker bezighoud. Simpel genoeg hoorde ik in elk geval dat hij ook de klassieke zaken, denk aan hok, medicatie en bijvoorbeeld ook welk voer etc alsmaar blijft bijstellen.
Eenvoudige selectie en kopprijzen voor veel prijzen. Hij doet het al jaren op diens eigen beproefde manier en als je het mij vraagt is het de grootste op dit moment, een icoon zoals er meer bekend zijn uit de geschiedenis van de duivenliefhebberij. Sebastiaan Verkerk en diens vader zijn grootheden!
En groot geworden door eenvoudig te blijven, geen blaaskaak of betweter maar 24/7 duiven, èn fanatiek!

Leerzaam en vooral door het besef na afloop dat er weinig verrassingen zijn.

De oude duiven zijn nog niet erg vliegerig. De jongen daarentegen gaan prima. Dik anderhalf uur vanmiddag.

Gistermorgen hadden ze berehonger. Ik heb ze gelijk vertrouwd gemaakt met pinda's. De eerste keer kennen ze dat niet en ze moeten die dingen leren eten. Nou dat ging prima.  De komende weken nog wel eens enkele en dan is het voor de fondvluchten straks bekende kost. Als het even kan maak ik ze er ook wat tammer mee want dat is wel nodig.