zondag, augustus 16, 2015

Vlotte beurt en hoe een dik ooglid helpen genezen

Vanmorgen na een dag uitstel vlot verlopen race uit Asse Zellik. In een floep en een scheet alles terug. Dezelfde als vorige week weer netjes op tijd.

Beetje extra geleerd door dat nachtje mand. Prima. Volgende week Quiévrain, sowieso voor alle jongen. De laatjes zijn nu wel aan hun laatste beurt toe... Of hebben die bij deze gehad.

AS schrijft dat het aan 1 kant gezwollen ooglid aan te veel licht in het hok ligt / te veel lichtinval. Immers men volgde zijn advies en was er in enkele dagen vanaf.

Grappig want men is er sowieso in een enkele dag vanaf. Als het waar is wat hij suggereerd moet de piek van deze ellende rond 21 juni liggen, toch?
Dr Mariën zei me ooit dat het een virus was... Daar geloof ik meer in dan in lichtinval...!

Misschien helpt het de genezing wel, om ze donkerder te zetten, niet het virus. Bij oogontstekingen een zonnebril opzetten geeft het oog rust... Dat is de truuk Ad.
Volgens mij heeft hij dat wel in de smiezen maar zoals hij erover schrijft lijkt het net alsof de hoeveelheid licht het euvel is. Het euvel is een virus. Ze krijgen het en hebben er dus last van. Goede conditie zorgt voor weinig last. Op voorhand geen orni achtige klachten bij een duif zorgt voor een snelle genezing. Dat kun je tacklen door er tegen te behandelen, tegen die orni klachten.
De lichtinval beperken (idee zonnebril) zal het genezingsproces versnellen.