maandag, februari 08, 2016

Je zal het net zien...

Zul je net zien dat ik nep-eitjes bij het jaarling duivin had liggen dat madam er zelf een eigen eitje naast legde. No-problem. Een dag later dus haar eigen eitje(s) en een eigen nestje uiteindelijk. Alles op eitjes op 2 andere koppeltjes na. Dat zijn late duifjes die tegen elkaar aan liepen nadat ik in het jonge duivenhok de resterende duiven bij elkaar liet en vervolgens de boel de boel liet. Die heb ik dus feitelijk niet gekoppeld en dat gebeurde ook niet 1-2-3. Inmiddels hebben ze elkaar dus wèl gevonden en zijn ze een "setje" geworden. Nog geen pennetje gegooid maar nu toch al samen. Tieners nog zogezegd. Ik zie wel of en wanneer er een nestje en eitjes komen. Ik laat dat maar zo als het gaat.

Van één van de favorieten checkte ik of de eitjes bevrucht waren en waarempel bleek 1 van de 2 eitjes lek te zijn. Mogelijk een beetje stukgetrapt door het koppel zelf of wat ook. Feit is dat die nog 1 eitje hebben. Dat zat onder het struif maar kon ik 'redden'. Zo gaat dat nou altijd.... Zeldzaam als er helemaal niks gebeurt en je van 10 koppels 20 jongen hebt. Ik lig er niet meer van wakker. Vroeger als ventje kon ik er een dag lang humeurig van zijn maar dat is volkomen zinloos.

RopaB in het drinkwater. Grit, allerhande en mineralen volop. Matador Complete gemengd met Matador Rust als voer. Het is allemaal een beetje met de Franse slag. Maar met beperkte eigen tijdsbesteding en hulp van schoonpa, doen ze het prima in dat opzicht.

De dagen worden merkbaar langer al... langszaamaan krijg ik er zin in, u ook??