vrijdag, maart 11, 2016

Marathonduiven leren drinken op/ in het land

Ik denk wel eens dat vooraleer een marathonduif vroeg is, hij/zij een keer moet hebben overnacht MAAR dat hij/zij daarbij dan een drinkbron heeft gevonden. Een plas, sloot, watertje whatever!

Ik lees nogal eens dat duiven (vroeg) in hun carriere eens misten en later terugkeerden. Was dat dan het moment waabij ze die waterbron vonden? Het zou zo maar kunnen.

Jellema leert ze als het ware 'aan huis' uit een riviertje/ watertje te drinken. Die dieren kennen dus dat fenomeen en vinden hun weg in Frankrijk of Belgie wel voor wat betreft het vinden van een waterbron.

Onderweg van Losplaats in Zuid Frankrijk of Noord Spanje moeten ze drinken, zonder kan niet lijkt me. Weten ze het eenmaal makkelijk te vinden, dan geeft ze dat een voorsprong. Ik denk daarbij ook dat het veelvuldig voorkomt dat duiven de ooit ontdekte drinkplaats weer opnieuw op gaan zoeken bij een volgende race.

Ook zullen ze het wel afkijken en zolang duiven nog samenvliegen wellicht ook samen de daling inzetten naar een watertje, waarbij de ervaren duiven hun ervaring doorgeven...

Die marathondieren moeten dus leren drinken in de mand maar ook op/in het land!!