zondag, mei 22, 2016

Piepertjes in deze tijd

Gisteren liet JP me nog een tweetal mooie jongen zien. Kampioenspeler Cees Jongsma zorgde voor een duo uit een topkoppel en dat zag je direct. Bovengemiddeld mooie jongen, die JP's kweekhok gaan versterken. Cees is ook de kweker van de Vitesseduif van Zeeland van afgelopen seizoen!

Het is nu de tijd om dergelijk topmateriaal te regelen. Dat is nog goed op tijd, groeit volop uit en is kweekklaar komende winter.

Vanmorgen vlogen de doffers goed. Enkele zwervende achterblijvers zorgden voor een te vroege landing vond ik. Dat is het nadeel van zondagmorgen. Achterblijvers die nog rondhangen en waar de weduwmannen grote interesse in tonen.

1 duif ga ik proberen op St Vincent. De doffer die op de Limoges staat, zit tzt op kleine jongen en zou -mits in topconditie- een goede kandidaat zijn. Een week later zijn die jongen bijna 2 weken. Dat lijkt me niet ideaal voor inkorven op Agen ZLU. Ook al is het een onervaren duif, met een ring van '14 kan hij mee op St Vincent want hij is sec genomen geen jaarling.

Eerst maar eens Blois of Souppes komend weekend.