vrijdag, juni 02, 2017

Roye, opvanger bedankt en vetopbouw

Onze afdeling besloot na een taai weekend geen Pontoise te spelen met inkorving op do.dag maar de inkorving naar vandaag te verleggen en de afstand in te korten tot Roye. Begrijpelijk besluit maar of het echt nodig is? Zo'n besluit valt altijd als er nog volop emotie meespeelt en dat zakt vaak wel in de loop van de week. Zeker als de verliezen mee vallen en de duiven vlot herstellen.
De westelijke ligging van Roye kon morgen wel eens gunstig uitpakken. Niet heel vroeg los maar de opklaringen komen uit het westen morgen, dus dat gaat wel los.

Ik laat de heren thuis en de meiden mogen mee. Verbazingwekkend hoe snel ze hier de kilometers toch hebben verwerkt hoor. Zelfs degene die er het meest doorheen zat, doet het erg goed. Soms is het vaatje eens goed legen wel een goede manier van forme bekomen...

DANK aan de heer van Riesen uit Genemuiden. Ving een duivinnetje op, verzorgde haar en liet haar los. dat leek te lukken maar ze keerde toch terug. Gisteren poging nr 2, geholpen door een lossing op enkele km's van zijn huis en 2 uur en een beetje later was ze er. Nog eens teruggebeld en dat doet beide partijen goed.
De duivin die in Oudekerk zit is nog niet retour.

Volgende week Peronne... dan op naar het echte werk!

Ik kocht energiemix van DHP en Matador HE. Dat wordt naast de reguliere mengelingen (Vlieg van Matador en Dieet Relax met zwarte mais van Versele) de vetopbouw voor de te maken vele km's.
In potjes bij de doffers en bij  de meiden in de spoetnik. Willem Mulder geeft aan dat je ze het moet aanwennen: eten in de potjes. Terecht punt denk ik.