maandag, januari 15, 2018

gekoppeld

Het werd uiteindelijk zaterdagmiddag toen ik voldoende tijd had om aan de duiven te besteden. Het koppelde vlot hoewel ik wel eens meer vuur heb gezien. Het grote aantal jaarlingen werkt toch anders dan oudere duiven. De laatste categorie kent de klappen van de zweep als het ware al lang en koppelt vaak vlotter dan jonge duiven. Ze worden ook maar even in een vak gezet en moeten als het ware direct maar doen wat de baas wil.
In elk geval nog 2-3 koppels die vlotter hadden kunnen starten. Ze vinden elkaar leuk maar de verliefdheid moet nog groeien, zeker?!

1 duivin had rap pech en werd door de nieuwbakken echtgenoot direct in het oog gepikt. Een ander presteerde het om met een teentje ergens achter te haken en dat gaf nogal wat bloed. Dat leek een stuk erger dan het was gelukkig maar bij het eerste zien van dat bloed schrok ik wel.

Vandaag nog de meeste vast. Stelregel is altijd de duiven die het toch wel weten vasthouden en de anderen juist los om het vak / plek in het hok te leren.
Het zou allemaal beter zijn als je duiven zelf laat kiezen maar dat vraagt een ruimere accommodatie en meer geduld plus ook de oude duiven dan tijdelijk even kunnen parkeren. Maar ja, nu dus maar sturen en hopen dat ze meewerken. Zo ver geen problemen hooguit de wens dat het vlotter zou gaan bij een enkeling.