zondag, juni 23, 2013

Klein drama, lossingsperikelen en Cahors

Gisteren een klein drama... met de jonge duiven althans.
Nu nog 13 vd 40 onderweg...

Wat te voorzien was gebeurde maar pakte erger uit dan gedacht,
De duiven koersten met die harde ZW wind over de oostflank met de Rotterdamse duiven mee.
Terugkomen tegen de wind en met slechter wordend weer was voor de relatief onervaren jongen niet eenvoudig. De wind nam einde van de dag enorm toe en de buiigheid ook. Kortom lang niet allemaal terug. Vanmorgen ook slechts 1 erbij.

De meeste melkers moesten nog ca 10-15% hebben gisteravond. 2 mistten nog ca de helft. Ik dus ongeveer een derde. Niet allemaal de mindere is mijn idee, enkele zou ik graag terugzien omdat ik van mening ben dat 't geen verkeerde zijn. Het weer van vandaag belet dat enorm. En het lijkt erop alsof ondanks de vele verliezen bijna niemand meer opgevangen jongen bij de melker probeert terug te laten keren... De mijne hebben m'n tel.nr om. Bel aub!

Jan Piet zat 1e met een halve Van Dorp, en ikzelf 2e met ook een halve Van Dorp en pakte verder 10 vd 40 in de prijzen. Neefjes van elkaar. Hun vaders kocht ik vorig jaar bij Klaas en Rik uit hun beste koppel. Uit m'n 959 zijn ze er gewoon alle 3 hoor, kunnen we dat uitleggen?


Een soort gelukje denken we nog te hebben gehad omdat de duiven uit Leiden toch niet werden gelost met de Middengroep. Het leek de lossingsmannen beter... tegen de afspraak in, dat moet kunnen.
Helaas werd niet besloten om juist ons samenspel apart te lossen. De Leidens duiven zouden die van ons wellicht nog verder hebben meegesleurd. Nu hadden die duiven uit Leiden het wel makkelijk en die van ons niet perse. Ons nadeel is verkleind en het hunne volledig weggenomen... dat hadden ze op voorhand al niet eigenlijk wanneer ze met de Middengroep zouden gaan.
Voor mij komt het meer over als voortrekken Leiden ipv goed te doen voor onze regio. Ons samenspel lag gezien de wind immers in het nadeel, Leiden niet! Gezien de gemelde verliezen in onze en de Leidense regio lijkt dat er meer op! Misschien was Leiden goed apart te lossen omdat ze in een aparte wagen zaten. Netjes vind ik het allemaal niet, ondanks dat het met de beste bedoelingen zal zijn geinitieerd.
Gedane zaken nemen geen keer het leek vast de juiste beslissing gisterenmorgen?! De verliezen zetten onze regio echter weer verder op achterstand. Wie gaat het de kleine melkers uitleggen die gisteren meer dan de helft van hun jongen verloren? In Leiden zijn de verliezen flink minder dan hier... Ik hoop dat er lessen uit worden getrokken.


M'n duivinnetje was niet vroeg van Cahors maar gewoon netjes in de prijzen!!
56e gemelde om 20:11. voorlopig 236e 2925 duiven van afdeling 5. Bijna onopvallend 1 van 1 aan de 193e prijs. Er waren toen echter nog meer dan 80% van de duiven onderweg en niemand nog 100% thuis (voor zover ik nu kan zien en de bestanden zijn ingezonden)
Het was een vreemd verloop door de aan het einde van de dag toenemende wind en buiigheid. Het was gisteren en vanavond prima weer voor oktober... niet voor juni.

Het was een bewogen zaterdag...

UPDATE, 1 kwam er nog rond 12:00 uur. nog 12
Het duivinnetje zit uiteindelijk 336e van 2925, vooruit maar.
Later in het jaar nog maar een poging op de fond