woensdag, maart 27, 2019

Detoxen?

Detoxen of ontgiften, is dat nodig? Ik weet het niet 1-2-3 hoor maar ik vind het aannemelijk dat we daarop inzetten. Onze duiven worden in korte periodes aanzienlijk belast. Nu met de kweek is dat begrijpelijk fors. En net zoals bij mensen acht ik het logisch dat het effect heeft op het systeem van een duif waarbij organen zoals de lever een topprestatie moeten leveren. In de natuur is het allemaal minder uptempo waardoor de dieren zelf de tijd nemen voor een soort detox. Dat is dus tijd maar ook voeding: zo eten ze anders dan de postduiven die wij houden. Soms met groen(voer), soms met weinig eten! en soms nu eenmaal met wat er voor handen is.

Wij vragen veel onnatuurlijks dus bijsturen is belangrijk. Dat detoxen kan met ouderwetse zuivering en schraal voeren bijvoorbeeld. Nu is er dus een detoxmengeling van Matador. Niks ter promotie maar 1 van de ingrediƫnten is een zaadje dat gunstige ontgiftende eigenschappen heeft. Ze dat geven als het ontgiften na een hevige inspanning van het lichaam nodig is klinkt aannemelijk.

Deze keer doe ik met die hype mee. De Matador Rustmengeling vind ik ook een detoxer. Die vraagt echter 3 weken opschonen.

Ik probeer het eens en kijken wat het effect is. Het vele dons waar Willem over schrijft zie ik nog niet... Ze eten het weer wel erg makkelijk