woensdag, juli 17, 2019

Ze blijven toch terugkomen

Ik overdreef wat in mijn enthousiasme voor wat betreft het gezwollen oograndjes verhaal. Over is het nog niet maar het is nagenoeg wel weg. Apart fenomeen en hoe je het ook bekijken wil, het heeft invloed op de conditie, zo'n virus. Niks doen dus en over laten gaan. Hoewel ik snap dat ingrijpen gewenst lijkt omdat je het verloop natuurlijk echt niet goed kan inschatten bij de eerste signalen. je grijpt echter in met ornithose achtige middelen. Meer om bijkomende infecties in de kiem te smoren. Tegen zo'n virus is immers niet met antibiotica te handelen.
Ervaring nu: zodra je het ziet, enkele dagen dol. Het hele hok in 1x besmet. Symptomen komen wat wisselend op: bij de een vandaag, bij de ander morgen. Dip in conditie is er zeker!

Achteraf had ik het wel in de gaten moeten hebben. Er was minder trek in het eten. Ik sloeg dat wat in de wind omdat ik ze wat zwaarder voerde de laatste dagen voor inkorven en dacht dat ze dus was meer verzadigd waren. Nee, de melker had scherper moeten zijn!

Overigens gisteren nog 2 terugkomers. 1 van vorige weekend en 1 van een week eerder. 1 van de twee zichtbaar gezworven! Agen duiven blijven vooralsnog onderweg helaas.