maandag, augustus 05, 2019

Afgelopen weekend

Content met afgelopen weekend!

Habib was mijn eerste van Bergerac. 11:59.
Netjes bij de eerste 100 afdeling en sector (rond de 70 of 80e prijs).
Nog een 2e van de 5 (verrassingsduivin) net 13:34. Een 3e was er 's avonds ook. 2 test duiven falen van hun test. Toch is het ook wel erg voornaam dat duiven weten waar te drinken onderweg. dat moeten ze een keer leren en als ze dat rap hebben weten te doen op een schone plek (schoon water), dan zijn daarna de marathons goed te doen voor ze. Eigenlijk zou je willen dat ze persé drinken kort voor de start (nog in de mand dus), dan zou het moeten kunnen zonder te drinken...

Habib dus dit jaar vroeg van Bordeaux en vroeg van Bergerac.
Zijn duivin was vroeg ook vroeg op Bordeaux en laatst vroeg van Cahors. (Misschien is zij nog wel een betere!) Volgend seizoen beiden proberen te laten pieken qua forme en zulke doen naar een 1e!
Habib had slik aan de ring zitten. Kwam keihard aanzetten, zo hard dat hij 2 rondes nodig had om af te remmen. Die snelheid had hij moeten vasthouden op vrijdag dan was hij eerder geweest. Dorst heeft het hem belet denk ik. Evenzo erg trots op zo'n duif!

Er zijn altijd betere (o.a. in Terneuzen) maar deze kan wedijveren met de beste.
Zo langszamerhand ga ik het fondspelletje een beetje beter snappen. Komt eigenlijk op hetzelfde neer: je moet superduiven hebben en dan geen fouten maken. Zo niet dan ben je figurant.
Maar ja, hoe kom je aan superduiven en hoe hou je die want ongeluk moet je ook niet treffen, dan ben je namelijk zo van je supers af. En veel duiven bij fondmannen heeft te maken met meer verliezen en dat jet 1 a 2 jaar langer duurt voor je weet of een duif een goede is dan bij de duiven van de korte afstanden. In die zin kan ik met mijn minikolonie niet veel uitrichten.

Het zit 'm niet in bijproducten nog merken voer of zo.
Supers op een goed hok en eenvoudig verzorgd is voldoende om met de besten mee te kunnen doen.

De jongen en enkele late van vorig jaar waren mee op Peronne (235).
Uiteraard geen prijs (ruien enorm, sommige maar 3 oude pennen nog) maar alles retour of op 1 na.
Volgende week in principe alles op de midfond (jongen dan) en dan is het gedaan!