woensdag, september 16, 2020

Kuurtje kan ook over voer & Bonnetje

Ik ga de parastop later nog over het voer geven. Blijkt ook mogelijk en ga ik doen. Het gelige drapje in de drinkpot einde van de dag kan welhaast niet meer dezelfde originele werking hebben als vers aangemaakt drinkwater met dat spul. Ook hoorde ik van het idee de duiven de hele dag dorst te laten hebben en dan 's 1x per dag de hokken langs met 1 pot van afdeling naar afdeling. Lijkt me ook een goede optie.

Ik ben niet zo'n kuurder dus bedreven ben ik niet met deze wijsheid maar al doende leert men.

De vliegduiven zitten nu op verse eitjes en dan gaat het de eerste 10 dgn heel hard met de rui. Het warme weer is goud voor een duif die deel van zijn isolatie aan het vervangen is. Die eitjes laat ik niet meer uitkomen maar ze mogen op nep-eitjes zo'n 20 dgn zitten om daarna nog wel samen te blijven maar dan zal ik een eventueel eitje rapen en niet meer laten bebroeden.

bonnetje staat op doevepeet.nl : https://www.doevepeet.nl/category/duivenmarktplaats-2020?sort=&filter=&keywords=Laban&parent_id=9673&price%5B0%5D=&price%5B1%5D=&show_only%5B%5D=&listing_type%5B%5D=&country=0&submit_search=Zoeken