zaterdag, november 20, 2021

Allerlei

Een zak of emmer allerhande/allerlei/mineralenmix heeft inmiddels bij de meeste melkers wel een vaste plek gekregen in het hok. Mineralen waaraan de duiven zich tegoed doen of is het eigenlijk het snoepzaad erin waardoor het lijkt alsof ze het enorm graag eten? Dat laatste speelt een enorm belangrijke rol en is eigenlijk de grote truuk van de commerciƫle makers van het spul. Evenzo niet meer weg te denken en vast ook wel van toegevoegde waarde. Kan het zonder? vast wel maar zonder grit kunnen ze niet, zonder mineralen... niet op de lange termijn maar die zijn ook anders te verstrekken.

Feit is dat ze in rust nauwelijks iets nodig hebben maar dat is maar een erg korte periode van het jaar. Ik geef ze graag en gul van vanalles. Ik geloof er wel in maar of de kwistigheid nodig is? Vast niet.

De ploegjes vliegen graag en zeker wel een half uurtje. Weekend is als het even kan badtijd en de doffers gingen er weer in als soldaten. Rustgevend en nuttig.

De meiden vliegen terwijl ik dit typ in de druilerige motregen. Ook die zullen er zodadelijk wel induiken vermoed ik. Terug in het hok Matador Complete, schepje allerlei en water met een weinig RopaB.