donderdag, december 16, 2021

Bonno

Gisteren hoorde ik van mijn moeder dat (achter)neef Cees Laban is overleden. Cees was close met ons. Al jaren in de lappenmand overigens maar daar kwam dus een eind aan. Katrien blijft met mooie herinneringen aan hem achter. Bonno was zijn bijnaam in Tholen en in de goede tijd speelde hij sterk met duiven. Als ik het goed weet, was het 1993 waarin hij 3e generaal werd in Zeeland. De '37 was onklopbaar en daarna speelde hij nog ijzersterk met onder andere De Witte Veder en een Schalie (Duitse opvanger). Verder veelal met duiven van Rens Brouwer, Halsteren met wie hij erg goed was. Met diens duiven en met Rens. Piet Laban ook bij velen bekend als sterk spelende melker is al eerder overleden, was Bonno's oudere broer. Nu is ook Bonno dus aan zijn laatste vlucht begonnen.

Pa en ma zitten zelf ook in de lappenmand. Ma als mantelzorgster voor alsmaar minder wordende pa, brak onlangs haar pols... Wat een gedoe allemaal en wat mooi dat er zorg omheen kan worden georganiseerd.

Het is net als wat AS wel eens zei: als het minder gaat met de duiven en dat dan het enige is, dan heb je niks te klagen!