dinsdag, december 14, 2021

Grijs grijzer grijst en bon voor NISHOEK

Het is wel 50 soorten grijs dezer dagen, niet? Niet perse nat, niet perse droog, weinig wind, 1% zon en korte dagen... Depressief zou je van mooiere dagen al kunnen worden. De duiven beleven op zulk weer ook weinig vreugde en dat is prima als je niet kweekt met ze in deze tijd.

Kweken in deze tijd vraagt vooral om licht. Niet alleen langere dagen maar ook op de dag zelf gewoon het licht aan. Tip: Smorgens vroeg aan laten gaan tot ca 16 uur. Bijv van 04 uur tot 16 uur. Werkt prima en maakt ze paarlustiger. Voordeel van lichten uit om 16 uur is dat je dan geen dimmers nodig hebt maar de natuur haar werk laat doen. Wil je langer licht, start dan nog voor 04 uur.

Er is binnenkort een bon voor NISHOEK te koop. 

Ik las dat HANK al programma begint te maken. Ik neem aan Nishoek dan ook? Zeer apart verhaal dat Zeeland '96 op voorspraak van de NPO (bizar, of niet?) Nishoek verbied een leerprogramma te hebben en Hank wel z'n gang laat gaan. Veel ego's die groter zijn een duivenwagen. 

Ik steun de mannen van NISHOEK van ganser harte en bied wat uit mijn beste duiven. Als je wat geduld opbrengen kan, uit de bijgehaalde laatjes bijvoorbeeld waarbij jongen van de beste marathonduif '21 ! Ja, divers goed spul onder de dakpannen hier.