maandag, mei 02, 2022

Vliegles gekregen

Afgelopen zaterdag kregen we vliegles. Geen groter verschil denkbaar zo ongeveer tussen de marathonduiven en vitesse en of programmaduiven. Afgedroogd werden we. In eigen club en elders.

170 km tegenwind en de sprinters kloppen de marathonduiven met een kwartier of meer. Wat een bizarre gewaarwording toch dat het verschil zo flink is. Is het voor de wind dan is het verschil kleiner omdat er veel vitessers te ver naast gaan en terug moeten keren terwijl een bijdehandje van een fondter er niet over gaat en de uitslag haalt. 

Schaerlaeckens schreef ooit dat alle duiven even hard kunnen vliegen. Dat is als zeggen dat alle mensen even hard kunnen hollen. Dat is gewoon niet zo. De marathonners kunnen het niet even snel als de vitesseduiven en er is ook nog zoiets als haast. Dat hebben de kilometervreters niet echt.

De eerste hier was dus laat maar dan zijn er in een kwartier meer dan de helft (vd 25 die ik mee had) thuis. Fris en monter en klapwiekend kwamen ze.

Mwah ik put daar maar mijn motivatie uit.  Daarnaast als dit vanuit Bordeaux was, was de uitslag geheel anders maar ja, dat spelen we niet vaak.