vrijdag, juni 24, 2022

Oneerlijke sport

Wat was het een straffe kost, afgelopen weekend op St Vincent, Bergerac.

1e en 2e nationaal door niemand minder dan AP Overwater en Jelle Jellema, Profs. Duiven die wonnen bij ze met stambomen om van te likkebaarden. Voorouders die al evenzeer in de snuit van de uitslag zaten en daar zit 't 'm in. Deze boys doen het zodanig (en terecht hoor, begrijp me niet verkeerd) goed dat ze perse uit zijn op zulke duiven en besteden er de middelen aan en dat rendeert!! 

Ondernemers, Slim en Snugger doen ze dat goed. Het zit 'm daarnaast ook in aantallen duiven. Flinke aantallen vanwege veel trial en error en de vele duiven met dezelfde of bijna dezelfde stambomen die afvielen in de wedloop naar een cruciale wedstrijd. Dat blijkt alsmaar belangrijker in de race naar de kop van de uitslag, en mogelijk wel het meest op die marathonvluchten. 

Gelukkig kunnen de kleine melkers er heus ook wel aan want die staan ook wel in de kop van de uitslag maar toch, het recept voor succes zit 'm in het materiaal en massa en dat is voor velen niet bereikbaar. Ik durf ook nog wel te stellen dat wanneer je hetzelfde materiaal van die profs aan mensen geeft die geen prof zijn maar het wel in de vingers hebben, het een nog interessanter competitie wordt!

Geen kwaad woord over de winnaars hey, dat niet maar ik wijs weer maar eens op de verschillen in onze sport waar in 1 competitie FC de Kluitentrappers spelen tegen Champioensleague ploegen.