maandag, juni 25, 2012

kleine terugblik op 't weekend

Wat mij betreft fenomenaal hoe diverse grote mannen en grote namen er zaterdag stonden op de nationale dagfondvluchten. Maakt dat nationale nog wat uit??? Volgens mij wel en is het trachten te pieken zichtbaar gelukt.

De overmacht van Scheele is het meest zichtbaar als je teletekst leest. Niet alleen 1-2-3 maar 4 bij eerste 10 en 13 stampvroege van de kleine 40 duiven. In eigen afdeling Verkerk en de Bruijn samen diverse vroege duiven (zelfde m/m). en een goed percentage. Evenzo tegen meer dan het dubbele aantal duiven! 11759 in afdeling 5 en maar 3372 in Zeeland.

VORIG JAAR PAKTE SCHEELE DE 4e NPO (ORLEANS, JONGE DUIVEN) MET EEN RECHTSTREEKSE VERKERK... DE 877. ZONDER DE DETAILS TE CHECKEN GOK IK EROP DAT DE 1e VAN ARGENTON VAN AFGELOPEN ZATERDAG TOCH DEZELFDE IS WANT OOK HIER DE LAATSTE 3 CIJFERS 877... EN DUS GEWOON EEN RECHTSTREEKSE VERKERK!!??

Z'n 48e getekende van de 49, dus misschien geen topper dit seizoen? Als het allemaal zo is, want dit is wel speculeren, is het voor ons allemaal wel duidelijk dat het om de goede duiven draait (op 't goeie hok precies goed gemanaged).

Een vergelijking op aantallen duiven in concours alleen is een veel te grove vergelijking, ik weet het. Maar wil Scheele zich verbeteren, dan moeten ze toch zoeken daar waar de aantallen groter zijn en concurrentie sterker is, nietwaar? En blijkbaar hebben ze dat gedaan!!

Denk er eens over na.