woensdag, augustus 22, 2012

Zo zit 't met teletekst

JJ Bolier (heb je gezien hoe hard hij zaterdag pakte?!)
ga me bijgaande tekst over teletekst (bron NPO).
Te begrijpen maar tegelijkertijd wordt her er wat rommelig door als je het mij vraagt.

Meldingen op teletekst
Bij de Eendaagse en Meerdaagse fond worden naast de meldingen van de Nationale Concoursen ook de meldingen van eventuele overige afdelings vluchten op teletekst geplaatst.
Per afdeling c.q. sector worden de eerste 10 op Teletekst geplaatst. Bij een deelname van meer dan 10.000 duiven worden de eerste 15 op Teletekst geplaatst.
Bij de Eendaagse fond mogen afdelingen kiezen of de 10/15 snelste duiven over de gehele afdeling of de 5/7 snelste per vluchtgebied op teletekst geplaatst worden.

Bij de Jonge duiven kunnen afdelingen maximaal 3 vluchten voor jonge Teletekst aanwijzen. Hiervan worden de eerste 10 deelnemers geplaatst.

Nieuw is dat iedere afdeling vier vitesse of midfondvluchten kan opgeven dan wel een combinatie van midfond/vitesse hiervan worden de eerste 10 deelnemers op teletekst geplaatst.

Voorwaarde voor de meldingen op Teletekst bij de Eendaagse fond, Jonge duiven, Vitesse en Midfond is dat de duiven de tegelijkertijd vanuit één lossingsplaats gelost dienen te worden.

De meldingen van de Nationale Concoursen (ook de Eendaagse vluchten en de de Derby der Junioren) worden door Bureau NPO doorgegeven aan teletekst. De overige meldingen worden door de afdelingen doorgegeven.

Bureau NPO, maart 2011