woensdag, juni 12, 2013

Te trappelen

Vanmorgen zo tegen 07:00 uur liep ik naar buiten.
De duiven horen het al wanneer ik dichtbij het hok kom en de weduwnaars stonden vanmorgen letterlijk te trappelen in de spoednik (schrijf je dat eigenlijk zo?). Met z'n allen eager om eruit te mogen, mooi is dat.
Ze zijn dan 15 minuten weg, nergens te zien. 20 minuten later zitten ze binnen. Druk koerend en stoeiend en rollen en gaan ze naar binnen. Zaterdag weten we weer of het wat is. Met ZW5 en buiig weer wordt het een heel andere wedstrijd, let maar op.

Jongen gaan vandaag weer opgeleerd worden.
Het wolkendek is minder goed en eerder was het nog wat regenachtig hier. 't moet maar. Ze zijn gezond en 'k geloof dat ze dit gewoon moeten kunnen. Degenen die 't niet kunnen, kunnen exit.
Nu nog 41 stuks. Als ze zelf niet uitdunnen dun ik er nog enkele uit. Enkele staan me niet aan. Ook al doen ze het als jong, het worden geen duiven die ik door ga houden. Die kunnen dus op voorhand exit.
1 kwijt vanaf huis, de rest zelf uitgedund. Logisch dat er nog meer uit zullen moeten.

Zaterdag gaan de duivinnen mee op Essen/ Nispen
Doffers op Nanteuil.
Volgende week dubbelweduwschap... of de doffers een keer thuis en de duivinnen voor 't eerst.
Weten ze wie er thuis zit te wachten en leren ze het spelletje.


UPDATE
De jongen hebben best even gezocht. Ze deden een dik uur over 20 km. En de stand is -3.
1 daarvan is een opgevangen belgje. Waarschijnlijk was 't ding dus al niet voor niets het hok bij z'n eerste baasje uit het oog verloren. Ze hebben weer geleerd... wordt vervolgd.
1 is een doffertje van Laban senior. Zou het dan toch zo zijn dat die bijgehaalde jongen minder zijn of hebben die bij geboorte een ander coordinaat ingeprent gekregen?