zondag, december 21, 2014

240.000 euro voor een duif

Weer is het raak. Van een Belgische kampioenenformatie werden de duiven verkocht. 1 duif, de topper op het hok ging weg voor 240.000,- Gekkigheid natuurlijk. Doorgeslagen waanzin. De verkoper spint er garen bij.

Onze duivenwereld zet denk ik toch enkele tonnen per weekend om, een heuse branche als je dat zo bekijkt. 1 duif voor dat geld kan echt niet zo maar z'n geld terugverdienen. Rare jongens die kopers.

Hier gaan ze ongeveer voor 2 euro 40 per stuk... Ha ha ha.
Nee hoor, niks aan de hand, ik hobby lekker verder.

Mijn plannen zijn om eind januari, begin februari te koppelen. Van de beste 6-7 koppels de jongen groot te brengen, van de anderen niet. Kwestie van niet heel veel meer jongen kwijt te kunnen in het hok. En van de beste koppels... Nu ja, waarvan ik denk dat het mooie koppels zijn. Vooral van de mooiste mix van de soorten die ik heb zitten. Nagenoeg alles is nog maar jaarling en dus weet ik er eigenlijk niks van. Eerst maar eens zien wat ze kunnen. En als het gegeven is, kan ik er nog jaren uit gaan kweken.

Het late grut mankeert vanalles... Vuil propje, in de schouders zitten en wat niet al. Net als gewone jongen van zo'n 2-3 maanden. Binnenkort, januari moet de zweep erover. Vliegen en opleven die hap.
Er zitten flink wat doffers tussen, veel felle rakkers, vechtjassen als je het mij vraagt. Binnenkort nog eens overnachten in de mand om de stress te leren beheersen.
In de kerstvakantie maar eens laten vaccineren tegen paramixo.
Ik vernam het gerucht dat colombovac weer op de markt komt, trouwens.